Cursussen voor volwassenen

Een cursus is 5 dagdelen en komt op 120,- excl materiaal en btw.

basiscursus vilt

In een cursus van Willeke ler je een aantal technieken, waarna je die volgens eigen ontwerp verwerkt in een 2-of 3D object. Je hebt dus zelf veel inbreng. Je kunt ook werken naar aanleiding van suggesties van Willeke.

Technieken die o.a. aan bod komen:

  • nat vilt en viltmozaïek met “voorvilt”
  • naaldvilt, 2D en 3D
  • werken met een mal
  • holle vormen op diverse wijzen
  • nuno vilt, een mooie vilt met stofcombi

tas van vilt
In een cursus maak je kort kennis met de basistechniek van het vilten, waarnaar je je eigen unieke tas gaat maken, naar eigen ontwerp! Je hebt alle tijd voor een mooie afwerking en een wat groeter formaat.

kant met de naaimachine

Je leert werken met watersoluble stof, op je eigen naaimachine. Je vangt stukjes stof en draad tussen twee lagen en bewerkt die, om zo een uniek werk te maken!
De resultaten kunnen verwerkt worden in een mooi sieraad, of als onderdeel van een wandpaneel.
Naaimachine, stofjes en draad zelf meenemen, watersoluble stof is in de les verkrijgbaar.

vilten en printen

Een cursus waarin je leert ecoprinten, met bladeren op papier en stof. Daarnaast maak je van vilt een object dat als extra laag een print krijgt.

Borduurwerk met de naaimachine

Het transport van de machine, borduurring of niet, garens, spanning, je leert het in deze cursus. Gebruik de kennis die je opdoet voor je eigen wandpaneel, of laat je gaan in experimentele en innovatieve technieken! Ontwikkel je eigen kunstwerk. Dit alles met je eigen machine!