Inspiratie zoeken

Nou, het leuke aan deze opmerking is dat ik die kan beantwoorden met “door te kijken”.
Klinkt dat raar? Het is ook wel een kwestie van een beetje oefenen, en ook toelaten, dat geef ik toe.

Rondkijken en opmerken, daar komt het op neer. Bijvoorbeeld als ik jam aan het maken ben (ja, dat kan ik ook!) en dan ineens de gevulde potten in een mooi herhaald patroon zie staan. Dan schakel ik van jam naar beeld en maak een fotootje. Niet zo’n grote hoor. En dan weer verder met de potten sluiten en omdraaien.

Of gewoon buiten, ergens lopen en dan zomaar dit onder mijn voeten voorbij zien gaan. Interessant; grote stukken, kleine stukken, of vlakken, en ook nog wat plukjes ertussen. Rechte lijnen en wat minder recht. En wat mooi boven elkaar geplaatst.

Of zomaar op een station. Horizontale lijn in het midden en nog een op de voorgrond. Verticale lijnen op de achtergrond, een mooi vlak met tegels.

Even naar boven kijken loont ook de moeite, prachtige verbindingen, een stevige connectie hier, met ronde en rechte lijnen, en lucht er tussendoor.

En als ik deze inspiratie heb speel ik er wat mee. Hoe, dat laat ik graag een volgende keer zien.

Welke foto vind jij het mooist? Heb je zelf zo’n foto? Wellicht wil je over jouw foto iets van me horen. Laat het me weten! Je kunt dan bij de volgende blog meespelen! Ik ben benieuwd.