Cursus/workshop

Trots op je zelfgemaakte beeld of accessoire

Werken met Willeke

textielworkshop of textielcursus/ viltcursus Hattem/ Zwolle

Lekker los gaan met wol en stof?
Heerlijk bezig zijn met mooi materiaal?
Jij bent niet creatief zeg je? Dat komt mooi uit. Het is gewoon heerlijk om te spelen! Heerlijk ontspannen en even uit je hoofd!
Zussendag, vriendinnendag? Dan zit je goed! dat wordt gezellig. Je kunt overleggen over wensen en datum.

Ik geef textielworkshops in Hattem met 4 (in mijn atelier) tot max 12 personen (andere locatie). Of ik kom bij jou, als je een groepje bij elkaar hebt. Overleg even over de datum.

Een groepsdagworkshop van 10-15.30 uur, incl. een lekkere vegetarische soep, koffie en thee met wat lekkers kost €125,- p.p. Dit is incl BTW en basismateriaal.

een kinderverjaardag van 2 uur is 20,- per kind.

Een cursus is 5 dagdelen en komt op 195,- incl basismateriaal.

Kies je eigen datum!
Alle cursussen en workshops kunnen afgesproken worden op een tijd naar keuze. Individueel, dus privéles op je eigen tijd, met een toeslag van voor 50%, of vanaf 2 personen voor de gewone prijs.
Kies je eigen inhoud!
Je kunt dan kiezen uit onderstaande mogelijkheden of zelf een onderwerp/techniek kiezen

graag overleggen

 Ik ben niet creatief!!

Ik wil heel veel, maar steeds denk ik: “dat kan ik niet, het wordt niets”. En dan begin ik er niet eens aan. Willeke heeft me geleerd om te genieten van het doen. Willekes enthousiasme heeft mijn rem om te spelen weggenomen . Nu ben ik thuis lekker creatief bezig!

Leontine

cursist

korte cursussen, 5 lessen, 195,-

viltstarter

In een cursus  leer je een aantal technieken, waarna je die volgens eigen ontwerp verwerkt in een 2- of 3D object. Je hebt dus zelf veel inbreng. Als je dat wilt, kun je ook werken naar aanleiding van suggesties.
Technieken die o.a. aan bod komen:
⦁ nat vilt en viltmozaïek met “voorvilt”
⦁ naaldvilt, 2D en 3D
⦁ werken met een mal
⦁ holle vormen op diverse wijzen
⦁ nuno vilt, een mooie vilt met stofcombi

verder met vilt

Wat je graag nog verder zou willen leren komt in de vervolgcursus “Verder met vilt”aan bod. Je kan veel zelf aangeven en ontwerpen, of meegaan met het onderwerp van de week.

vilten en printen

Een cursus waarin je kennis maakt met ecoprinten, met bladeren op papier en stof. Daarnaast maak je van vilt een object dat als extra laag een print krijgt.

Ik ben niet creatief!!

Mooi zo! Dan gaan we spelen. Kijken wat je mooi vindt, inspireert. Maken met wol, draad, inkt of wat je verder leuk lijkt. Heerlijk!

Borduurwerk met de naaimachine

Het transport van de machine, borduurring of niet, garens, spanning, je leert het in deze cursus. Gebruik de kennis die je opdoet voor je eigen wandpaneel, of laat je gaan in experimentele en innovatieve technieken! Ontwikkel je eigen kunstwerk. Dit alles met je eigen machine!

 

 

kanten blad, met de naaimachine

viltstarter

dagworkshops

Je eigen project

Je neemt je eigen idee mee, wellicht een ontwerp, een paar sfeerplaatjes en we gaan aan de slag! Spannend en veel voldoening.

Een tas of hoed van vilt

In één dag van  vilt een tas maken. Een hoed heeft hetzelfde begin! gelijk beginnen met vilten en aan het eind van de dag met een tas of hoed naar huis!

Een collier van vilt

Een prachtig sieraad vormen van vilt met mooie stof en (eigen)kralen en knopen. Een uniek stuk en heel persoonlijk!

kant met de naaimachine

Je leert werken met watersoluble stof, op je eigen naaimachine. Je vangt stukjes stof en draad tussen twee lagen en bewerkt die, om zo een uniek werk te maken!
Mooi als sieraad!
Naaimachine, stofjes en draad als je hebt zelf meenemen. watersoluble stof is in de les verkrijgbaar.

beestje

Een soft sculpture van takken, wol en schuimrubber. Lekker met schuim en aan het eind van de dag je eigen beestje!

 

workshop in Hattem, eigen atelier:

“Zonder ervaring met vilten kwamen we bij Willeke in haar atelier. De sfeer was gezellig, de uitleg was duidelijk en werd herhaald of voorgedaan waar nodig. Het was ontspannen, we konden allemaal iets moois maken en niet alles hoefde perfect te zijn! Willeke heeft ons met haar ervaring een leuke avond gegeven en ons daarbij de basis van vilten geleerd. Erg geslaagd!”

M. Geerlinks

Zoethout, samen voor jou, Hattem

hoed
 viltcollier

kinderverjaardag

Een werkstuk maken met je eigen groep.
je maakt een vilttekening, een ecoprint of bv een schilderij! (in overleg) Kijk eens naar de mooie resultaten! Zo leuk om te doen!

 

 

 

beestje

Kies je eigen datum!
Alle cursussen en workshops kunnen afgesproken worden op een tijd naar keuze. Individueel, dus privéles op je eigen tijd, met een toeslag van voor 50%, of vanaf 2 personen voor de gewone prijs.
Kies je eigen inhoud!
Je kunt dan kiezen uit bovenstaande mogelijkheden of zelf een onderwerp/techniek kiezen

 

hier inschrijven