Willeke Klaassen Kunst

 

Een werk in huis of kantoor wat je elke dag even laat kijken, genieten en nadenken. Hebben voor altijd, of huren voor de afwisseling.

Vind een moment van rust, reflectie en plezier in een dagelijkse stimulering, een textielkunst object waar je plezier aan beleeft en steeds weer iets nieuws in ontdekt. Ik lever een uniek werk, maak de omgeving interessanter en lever een sieraad voor uw huis of kantoor. Met als inspiratie beelden en objecten die zo gewoon zijn dat we er vaak aan voorbij lopen. Ik ben altijd verbaasd over de schoonheid die je ziet als je even wat langer kijkt en ziet.
Wil je liever wisselen? Mijn kunstwerken kunnen ook gehuurd worden.

“Chryso”, 61x120cm, en “Chryso”, een detail
Geest van de aarde: Tijdspanne I, II en III

De geest van de aarde,
vervluchtiging.
Het spreekt van wat was en wat is,
vraagt naar wat blijft.

Geest van de aarde: Spinsel II

Ontdek de vluchtigheid die spreekt in het samenvoegen van blijvende printen van vergankelijk blad, met fossiele vormen, gezet in steen, maar toch voorbijgegaan.
Deze werken brengen de fragiliteit van onze omgeving onder de aandacht en spreken van gevoel, samenhang en spanning.

Stoffen verzamel ik in vintage shops, ik recycle  gebruikte lakens en kleden. De bladeren die hun werk aan de boom gedaan hebben worden hergebruikt en ik struin het bos af na een storm.

Geest van de aarde: Spinsel I, detail.
Geest van de aarde: Rust, detail
Geest van de aarde: Rust I en II
Geest van de aarde: Mystiek
Uitbundig
Wat was, I

Levenskantwerk 

2-en 3D beelden met blad en borduurwerk.
Het transparante aspect van kant samengevoegd met een blad, dat breekt door de bewerking die het ondergaat. Een werk in lagen, gebroken en weer bijeen gehouden door teer borduurwerk. Een blad gaat nu weer een kringloop in, hergebruikt voor weer een kunstwerk.

ginkgo
Droomtijd II
Droomtijd III
Cuvola Minorensis

Fossielen van nu

Als ik door het bos loop en focus op de omgeving zie ik mogelijkheden. Schatten die zomaar op de grond liggen, vondsten waarin ik botten zie, fossielen van een voorbije tijd wellicht.
Of zijn het dieren die zich net buiten mijn gezichtsveld ophouden en wegschieten als ik me omdraai?
Vooralsnog zie ik alleen wat over is.

Cuvola Varensii juval

Papilla volaria

Ambocito terra
Cuvola Varensii
Zeestemming I
Zeestemming III

Landschappen

in 2-en 3D, vilt en zeevondsten, plastic, met en zonder geluid.
Staren over de zee, oneindig. Ook de weidse landschappen in Nederland geven een vrij gevoel. Daarvan geef ik iets weer in mijn landschappen.  Soms met geluid, omdat ook dat aspect van de zee voor mij rust betekent. De ervaring van de zee, die ik vang in werken om vast te pakken en te bewegen in de serie “zeestemmingen”, gemaakt in vilt met ingesloten gevonden materiaal van het strand. Ongelooflijk en ook verontrustend wat er allemaal ligt. Ik neem het op in mijn werk.

 

Zeestemming II
Zeezichtje