over mij

Een werk in huis of kantoor wat je elke dag even laat kijken, genieten en nadenken. Hebben voor altijd, of huren voor de afwisseling.

Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders diverse ambachten beoefenden. Zo kon ik veel van hen leren. Ik heb van jongs af aan al de behoefte om deze technieken op een persoonlijker vlak te uiten, door er mijn eigen verhaal aan te verbinden.

Ik kijk anders naar mijn omgeving. Dat laat ik in mijn werk zien.
Als kunstenaar laat ik me inspireren op wandelingen door de bossen op de Veluwe. De materialen die ik vind spreken van een andere wereld, en ik probeer die door mijn beelden vorm te geven.
Mijn werk spreekt van ons milieu, door het simpele en pure materiaal: takken en bladeren met toevoeging van draad. Of met een toevoeging van vintage katoen, zijde en damast.

Ook onze relatie met de wereld van nu en straks speelt een rol in mijn kunst. Ik ben gefascineerd door de tijd, en wat er gebeurt als ze verstrijkt. Kijk eens naar een fossiel, een afdruk in de tijd, zolang geleden. Ik voeg daar hele jonge afdrukken aan toe met blad dat pas geleefd heeft. Hoe fragiel is dat blad, en hoe taai. Zo maar een aantal keer te gebruiken, maar ook: zo snel weer vergaan. Zo gewoon en alomtegenwoordig ook, bladeren. Je loopt er langs en overheen, merkt ze niet meer op. En toch… wat een schoonheid. Blijft die bestaan, of vergaat het en hebben we dan alleen nog de afdrukken?

Ik heb vele jaren onderwijservaring in het (speciaal) basisonderwijs, ik geef workshops aan alle leeftijden, ben docent beeldende kunst en vormgeving en kunstenaar, gespecialiseerd in diverse soorten van textiel. Ik gebruik ook takken, verf en gerecycled materiaal.

Ik geef workshops wandpanelen met vilt, handpoppen maken, 3D beelden met takken en vezelpapier en nog veel meer.

Ik woon met mijn man en een aantal dieren in Hattem, aan de Eijerdijk, op loopafstand van het bos. Wat een cadeau! Heerlijk wandelen met de honden, kijken, en door de natuur de muizenissen uit je hoofd laten waaien. Wat een inspiratie, geweldig.
In Hattem ben ik lid van Kunstgilde Hattem,  en van Prism, een in Londen gestationeerde internationale textielkunstenaarsgroep.