blog

Ha ha, een blog! (n0 2)

hoofd en hart

 

Mooi, zo’n eerste blog. Met voorbeelden en zo. En dat je zelf aan het werk kan. En ik zal meedoen. Sorry. Is niet gebeurd.

Waarom niet, Willeke?! 

ja, ik ben bezig geweest met het maken van nieuw werk. En daar ben ik zo blij mee!! 

Dus deze foto’s, die echt wel leuk zijn hoor, zijn toch een beetje aan de zijlijn over de rand gevallen. 

Ik was het bos aan het beleven. de geuren, kleuren, de geluiden, het vogelgezang, het spannende geritsel.  inademen, uitademen. mooie diepe bast van de bomen voelen. De grond onder mijn voeten. 
Verwondering. Rust. Focus.

Dat is het. Dàt wil ik. 
Dat gevoel wat ik hier, in de natuur, vind moet in mijn werk.
En daar was ik mee bezig. Met bladeren. Met stof en natuurlijke kleuren. En met borduurwerk en mijn eigen, mag ik zeggen soms gekke? hoofd, en mijn hart, dat eigen kleuren en materialen toevoegt en combineert. 

Dat dus. Dat is er aan de hand. En daar ga ik wel op door. 

Beloofd.

 

 

Hoe kom je erop!

Inspiratie zoeken

Nou, het leuke aan deze opmerking is dat ik die kan beantwoorden met “door te kijken”.
Klinkt dat raar? Het is ook wel een kwestie van een beetje oefenen, en ook toelaten, dat geef ik toe.

Rondkijken en opmerken, daar komt het op neer. Bijvoorbeeld als ik jam aan het maken ben (ja, dat kan ik ook!) en dan ineens de gevulde potten in een mooi herhaald patroon zie staan. Dan schakel ik van jam naar beeld en maak een fotootje. Niet zo’n grote hoor. En dan weer verder met de potten sluiten en omdraaien.

Of gewoon buiten, ergens lopen en dan zomaar dit onder mijn voeten voorbij zien gaan. Interessant; grote stukken, kleine stukken, of vlakken, en ook nog wat plukjes ertussen. Rechte lijnen en wat minder recht. En wat mooi boven elkaar geplaatst.

Of zomaar op een station. Horizontale lijn in het midden en nog een op de voorgrond. Verticale lijnen op de achtergrond, een mooi vlak met tegels.

Even naar boven kijken loont ook de moeite, prachtige verbindingen, een stevige connectie hier, met ronde en rechte lijnen, en lucht er tussendoor.

En als ik deze inspiratie heb speel ik er wat mee. Hoe, dat laat ik graag een volgende keer zien.

Welke foto vind jij het mooist? Heb je zelf zo’n foto? Wellicht wil je over jouw foto iets van me horen. Laat het me weten! Je kunt dan bij de volgende blog meespelen! Ik ben benieuwd.